Ezt a sütit anyósom nevenapjára sütöttem a minap.A jó múltkorjában nagyon ízlett nekik a krémesem, és ennek sikerén felbuzdúlva álltam neki ennek a változatnak.Almaszezon van ezerrel, hát tessék csak kipróbálni nyugodtan, aki kedvet érez hozzá!A fagyasztóban árválkodó megmaradt tojásfehérjék egyik ideális felhasználási módja.
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek nádcukor(jó a sima hagyományos is)
6 ek nádcukor(jó a sima hagyományos is)
1 kg alma (nekem elég volt 4 nagyobb is)
1 cs. sütőpor
A krémhez:
4 cs. vaníliás puding
1 liter víz
6 ek. cukor
6 tojásfehérje(én kilenccel csináltam, mert épp annyi volt a fagyasztóban)
1 cs. vaníliáscukor
A tetejére 5 dl Hulala (aki nem szereti a növényi tejszínt a tejszínhez adjon 2 cs. habfixálót és cukrot ízlés szerint)
fahéj
Egy 38x30-as magas falú sütőtepsit kibélelünk alufóliával, szépen kirakosgatjuk az almagerezdekkel.Erre öntjük a piskótatésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy nagyobb tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, majd az almás felével felfelé visszatesszük a tepsibe.
Ezután kihűtjük.
A pudingokat a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.A hat tojás fehérjéből a 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük.A tészta tetejére kenjük.
Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűtött krémre kenjük.Fahéjjal meghintve kockákra vágva tálaljuk.