2011. február 4., péntek

Amerikai palacsinta


A recept Nigella örökbecsű szakácskönyvéből származik.Nálunk elég gyakori vendég, mert a kisfiam odavan ezekért a mini pufók palacsintákért.
Juharsziruppal kéne tálalni, de valahogy még nem tudtam rávenni magam, hogy 2500 forintot kiadjak érte.Megvárom, míg leakciózzák.Mondjuk Marci kizárólag üresen hajlandó megenni, akkor meg minek.Viszont aki szereti, ropogósra sült baconszalonnával is fogyaszthatja.


Hozzávalók:
225 gramm finomliszt
1 ek. sütőpor
csipet só
1 tk. kristálycukor
2 nagy tojás felverve
30 gramm vaj megolvasztva visszahűtve
3 dl tej
vaj a sütéshez

 Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.Alakítsunk egy mélyedést a közpébe, öntsük bele a tojásokat az olvsztott vajat és a tejet.
Az egészet keverjük jól össze, majd a tésztát öntsük át egy mérőpohárba.
Sokkal egyszerűbb így a serpenyőbe adagolni, mintha kanállal maszatolnánk.
Legjobb a tésztát sütés előtt  20 percig pihentetni.
A sütésnél csupán arra kell ügyelnünk, hogy csak akkor fordítsuk meg a tésztát ha már kezd sisteregni és felhólyagozni.A mási oldalnak már csupán egyetlen percre van szüksége, vagy annyira sem.
A fenti mennyiségből általában 11 blini méretű palacsinta szokott kijönni.

Változat
Miután a tésztát a serpenyőbe öntöttük, szórjunk a még sületlen tetejére egész áfonyaszemeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése