A hétvégén köszöntés volt nálunk és ebből az alkalomból sütöttem ezt a krémpitét Házi cukrászat című könyvemből.Első alkalommal készítettem el, annak aki esetleg nem ismeri a sütit , talán így tudnám jellemezni, hátha kedvet csinálok a megsütéséhez:omlós tésztalapok között kellemes, lágy, nem túl édes vaníliakrém.
Nevezhetném Hófehérkének is, utalva "megjelenésére". Tapasztalatszerzésnek sem volt utolsó, mert legközelebb négy lapban fogom megsütni, mivel úgy vékonyabbak lesznek a lapok és jobban átjárja a tésztát a krém.
Nevezhetném Hófehérkének is, utalva "megjelenésére". Tapasztalatszerzésnek sem volt utolsó, mert legközelebb négy lapban fogom megsütni, mivel úgy vékonyabbak lesznek a lapok és jobban átjárja a tésztát a krém.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2 dkg margarin
2 dkg szalalkáli (én ismét 1 csomag sütőport használtam)
4 ek. porcukor
1 tojás
2-3 ek. tejföl
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
3 púpozott ek. liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
a tetejére porcukor
A lisztet elvegyítjük a szalalkálival (sütőporral), elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tejföllel, tojással összegyúrjuk.Három cipóra osztjuk és negyed órát pihentetjük.Kinyújtjuk és kikent lisztezett sütőlapon vagy tepsi hátán(nálam 28x17cm) 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a lapokat kb. 8-10 perc alatt.Amint barnulni kezd a lap széle nyugodtan kivehetjük.
A krémhez a tejet fokozatosan hozzáadjuk a liszthez és állandó keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.A vajat habosra keverjük a cukrokkal és kicsinyenként hozzákeverjük a kihűlt főtt krémet.Megkenjük a lapokat, s a tetejét porcukorral megszórjuk.
Lehűtjük, és másnap felszeleteljük.
Én hasonló sütit pille szelet néven ismerek, és isteni finom!:))
VálaszTörlésJól hangzik, nagyon guszta szeletek! :)
VálaszTörlésKedves Flóra!Akkor ennek a sütinek is létezik esetleg több elnevezése,ki így ismeri ki úgy.Tényleg fini, nálunk a fiúk a nagy "tesztkóstolók" és nekik is bejött.
VálaszTörlésKedves hankka!Köszönöm szépen, ha lett volna rá mód, nagyon szívesen meg is kínáltalak volna!
VálaszTörlésAhogy írod is, én "hófehérke" néven ismerem. A tésztája ugyanez, a krém nekem picit más, de szerintem ki fogom a Te recepted alapján próbálni, mert ennek a krémje jobban tetszik így leírva. Különben nagyon fincsi süti, imádom! :)
VálaszTörlésEz is finom!!!
VálaszTörlés