Ez egy végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert, esetleg egy tartalmas laktató ebéd levezetéseként bátran szervírozható.Ma a fiúkat jócskán jóllakattam. Pihegtek-pihegtek, de egy óra múlva simán be tudták lapátolni ezeket a habkönnyű grízgaluskákat a sodóval.
Hozzávalók:
1 l. tej
5 dkg búzadara
3 ek. cukor
3 tojás
5 cs. vaníliáscukor
1 ek. vaníliás pudingpor
A tej felét a darával és a három evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd félretesszük.A három tojást kettéválasztjuk és a kemény habbá vert fehérjét lazán hozzákeverjük a még forró grízhez.Ennyi, nem több, félretesszük hűlni, a legjobb, ha teljesen kihűl mert akkor szebb galuskákat lehet szaggatni belőle.
Ezt megtehetjük egy nagyobb tál aljára vagy desszertes tányérokba is egyaránt, kinek mi tetszik.
A tej másik feléből a tojássárgákkal a vaníliás cukrokkal pudingporral sodót készítünk, de vigyázzunk ne forraljuk túl, mert kicsapódik.Amikor már félig kihűlt szépen rákanalazzuk a galuskákra és tálalhatjuk is.
Nagyon fincsi, bátran ajánlom elkészítésre, pláne ha nincs sok időnk a konyhában pepecselni de egy kis édességre viszont nagyon vágyunk.
Tetszik, kíváncsivá tettél, el kellene készíteni! :)
VálaszTörlésNagyon egyszerű, s annál finomabb lehet!
VálaszTörlésHasonló öntetet készítettem a túrós tésztához, amit most tettem közzé, nagyon fincsi:-)
Kedves Hankka!Nagyon ajánlom, biztosan ízleni fog nektek is!
VálaszTörlésKedves Gerdi!Megnéztem a tésztád, nagyon fincsi lehetett az is a sodóról nem is beszélve.
Annyira jól néz ki a kellemesen sárgás vaníliamártásban a fehér színben úszkáló tejbegrízgaluska... Az ember meglátja ezt a fotót és egyből megkívánja. :P
VálaszTörlésEgyébként is csodás sütik vannak a blogodon! :)