2011. május 16., hétfő

Hab Lola


Ezt a sütireceptet Gabojszánál találtam a minap, és nagyon megtetszett.Egy egyszerű, nyolc tojásos vizes piskóta, vaníliakrémmel töltve és megszórva kókuszreszelékkel.
Nagyon finom, úgyhogy bíztatok mindenkit bátran próbálja ki, mert sok dícséretet lehet vele bezsebelni.

Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg kristálycukor(én 30 dkg-ot tettem bele)
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
8 ek. meleg víz
2-3 ek. kakaópor

A krémhez:
6 dl tej
2 cs. bourbon vaníliás puding
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
kb. 5dkg kókuszreszelék

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk és egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű (26x36cm-es) tepsibe simítjuk a piskóta 2/3-át.
A maradékhoz keverjük a kakaóport és pöttyöket teszünk a tetejére belőle.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a következőképpen készülő vaníliakrémmel:

A pudingokat a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.A vajat a porcukorral habosra keverjük és fokozatosan a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az így kapott krémmel töltjük a piskótát, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle.Végül a tetejét megzórjuk kókuszreszelékkel.

Hűtőbe tesszük pár órára, és utána kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése