2011. május 4., szerda

Felhőcske


Gyermekkorom kedvenc sütije, egyszerű, gyors nagyon finom bizonyítva ezt a tényt az is, hogy kisfiam csak úgy tömte magába ezt a könnyű piskótát.
Amikor anyuval együtt készítettük, kis félholdakat szaggatunk a kisült tésztából.

Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg kristálycukor(én fele mennyiséget használtam)
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
30 dkg liszt
1,5 dl tej
1 ek. kakaópor

A négy tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük.Hozzáadunk 30 dkg lisztet, a sütőport a vaníliáscukrot és ha szükséges pici tejet, hogy csomómentes masszát kapjunk, majd lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is.
A tésztát kettéválasztjuk, az egyik adaghoz 1 evőkanál kakót keverünk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk és finoman a kétféle adalékhoz keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe(én 20x30cm-es tepsit használtam) rakjuk kanalanként váltogatva a fehér és a kakaós tésztát egymás mellé.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük az ajtó kinyitása nélkül.

Habkönnyű süteményünket vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. A fotón is látszik, hogy a sütemény jó, könnyed állagú és finom is lehet!

    VálaszTörlés