2012. április 29., vasárnap

Orosz túrótorta

Ez a túrótorta ma készült, párom nézte ki a receptet Dr. Oetker Süteményes könyvemből még pár hónappal ezelőtt, de valahogy mindig kimaradt, és más került terítékre.
Nagyon ízlett a fiúknak, azért is bátorkodom megosztani a receptet kedves olvasóimmal.Aki szereti a  Túrós alagút vagy a Reszelt túrós sütiket, annak garantálom, hogy el fogja nyerni a tetszését.
Nagyon egyszerű és gyors az előkészítése a sütinek, csupán a sütése egy kicsit hosszadalmas, kb. 1 órát vesz igénybe.

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 tk. sütőpor
12,5 dkg cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
12,5 dkg vaj

A töltelékhez:
50 dkg túró
3 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 cs. Dr. Oetker vaníliaízű pudingpor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Közben a töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.Egy 26cm-es kapcsos tortaforma alját vajjal vagy margarinnal kikenjük.

A tészta felét kinyújtjuk a forma alján, majd köré pattintjuk a forma peremét.A maradék tészta felét hengerré formáljuk, majd a tészta szélére, körben rányomjuk.A hengert ujjainkkal ellapítjuk és a tortaforma pereméhez nyomjuk.(kb. 2 cm magas legyen a tésztaperem)

A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot,az átpaszírozott tehéntúrót, a tojást és a pudingport belekeverjük a kihűlt vajba.Krémmé keverjük, és a tésztalapra kenjük, elsimítjuk.
A maradék tésztából darabokat csippentünk és a krémre szórjuk.A formát sütőbe toljuk és kb. 1 óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tortát a formában hagyva rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
 


5 megjegyzés:

  1. De szép! És túrós! Fiam kedvence a reszelt túrós, de bármilyen túrós jöhet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, ezt mi is nagyon tudnánk szeretni! Guszta! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gerdi és Hankka!Nagyon köszönöm, kedvesek vagytok!Próbáljátok ki nagyon ajánlom.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Most találtam a receptet, és az érdekelne, hogy a tésztának gondot okozna-e , ha 1 napig lenne hűtőben? (Szerdára kellene megsütnöm, de kedden és szerdán is egész nap dolgozom és szerdán ahogy hazaérek már készen kellene a torta, és kedd este csak 8ra érek haza, és jó lenne, ha már az a félóra nem kellene pluszba) :) Így ma a tésztát összegyúrnám és holnap már csak a tölteléket kellene, és irány a sütőbe. Előre is köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
  5. Nyugodtan elkészítheted szerintem 1 nappal előtte is egyáltalán nem árt a tésztának.Sőt talán még jobban összeérnek az ízek sütés előtt.Jó sütögetést kívánok, ha van időd és kedved, majd számolj be hogyan sikerült.Üdv!Zsu

    VálaszTörlés