2012. május 25., péntek

Túrókrémes mézes piskóta eperrel

Ez a süti abszolút saját "kreáció" gyakorlatilag két receptet tettem össze, egy mézes piskóta és a jól bevált túrókrémem receptjét "házasítottam" össze.Úgy gondoltam a méz a túrókrém és az eper triójából nem lehet rossz végeredmény...Én nem túloztam el a cukor használatát, nekünk abszolút bejött így is, aki édesebben szereti tegyen még bele cukrot.
Mit mondjak, abszolút siker a két fiú ötösre osztályozta, egyszóval a kis süti szeletkék egymás után tűnnek el a tálcáról, úgyhogy lesz még ismétlés az biztos!Másnapra még fincsibb lesz!!
Ez egy normál 26cm-es tortaformához vagy egy kisebb(27x18 cm-es) tepsihez készült adag, de aki esetleg nagyobb családdal, esetleg étvággyal rendelkezik, nyugodtan megduplázhatja az adagot, el fog fogyni, az biztos.

Íme a recept:

Hozzávalók:
Mézes piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
1,5 ek. méz
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg liszt

A túrókrémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília vagy tejszín ízű pudingpor
2 ek. cukor a pudinghoz+10 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró vagy ricotta
2,5 habtejszín
1 cs. habfixáló
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 cs. vaníliás cukor

eper és porcukor a tetejére


A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg kristálycukorral a mézzel.Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.Kizsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe (27x18cm-es) tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.Nagyon hamar megsül!!
A sütőpapírt lehúzva a piskótáról, rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd többször megkeverve kihűtjük.
Az áttört túrót hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, majd a porcukrot, citromlevet, reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrokat is hozzákeverjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túrós-pudingos krémhez úgy, hogy a habot ne törjük össze.

A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.A piskóta tetejét megszórjuk porcukorral és eperszemekkel megdíszítve kockára vagy tetszőleges formára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése