2012. július 4., szerda

Tejfölös málna, avagy egy kis hűsítő ínyencség...

Ez az egyik nyári sütés nélkül készíthető gyümölcsös desszert, amit már nagyon régóta el szerettem volna készíteni.Pillanatok alatt össze lehet "dobni", nem igényel sok alapanyagot, és nem utolsósorban (bevallom nem is gondoltam volna),  nagyon finom.A tejföl és a málna remek párosítás.Pár óra alatt összeérnek az ízek és már lehet is kanalazni ebben a rekkenő hőségben ezt a tuti frissítő málnás  nyalánkságot...
Aki szeretné a cukrot helyettesítheti mézzel,gyümölcscukorral, xukorral vagy más tetszőleges édesítőszerrel.

Hozzávalók:
850 gramm 20%-os tejföl
12 dkg porcukor
1 tk. vaníliaaroma, vagy 2 zacskó vaníliás cukor
kb. 30-40dkg málna
12 db cukros tetejű babapiskóta

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, vaníliaaromával és a málna 2/3-ad részét óvatosan beleforgatjuk. A maradékot félretesszük a tetejére.
Egy jénai aljára rakosgatjuk a piskóta felét erre jön a krém egyik fele, piskóta, majd a krém másik fele.A tetejét megszórjuk málnával és pár órára hűtőbe tesszük.
Tetszőlegesen kockára vágva, vagy kis tányérokba galuskákat szaggatva tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Üdítő, könnyed, gyümölcsös, csakis finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Jól lehűtve akár most is bevállalnám:-) Valóban fincsi lehet, tenni fogok egy próbát!

    VálaszTörlés
  3. Próbáljátok ki lányok, nagyon fincsi!Én sem gondoltam volna.Nálunk még aznap elfogyott.

    VálaszTörlés