2011. április 9., szombat

Tejszínes túrótorta


Ez a torta anyósom születésnapjára készült.Mindenféleképpen valami üde,könnyű tortát szerettem volna valamilyen gyümölccsel kiegészítve.
Most Vitamill búzacsírás lisztet használtam, és zongorázni lehet a különbséget a piskótát illetően a többi lisztekkel összehasonlítva.

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró
3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
3 ek. porcukor
1/2 l. Habmester v. Hulala tejszín
1 ek. zselatin
1 cs. vaníliáscukor
a tetejére:
2 dl habtejszín
1 cs. Habfixáló
1 cs. vaníliáscukor
1 ek. porcukor
ananászbefőtt a díszítéshez

A tojásokból a szokásos módon megsütjük a piskótát.Én úgy szoktam csinálni, hogy a cukor 2/3-át a sárgájával az 1/3-át pedig a fehérjéjével verem fel.
A vendéglátó suliban tanultuk így, és tényleg sokkal szebb lesz a piskótánk ezáltal.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformában 180 fokon készre sütjük.
Legjobb, ha pár órát várunk és csak azután vágjuk fel, hogy ne morzsálódjon a tészta.

A krémhez a pudingport a kristálycukorral sűrűre főzzük a tejben, majd hideg vízbe állítva sűrűn kevergetve kihűtjük.
A zselatint egy kevés vízzel összekeverjük és forrpontig hevítjük, majd félrehúzzuk a tűzről kicsit hűtjük.
Miután kihűlt a puding, áttesszük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a túrót, a vaníliáscukrot a teszínt a porcukrot és gépi habverővel addig keverjük amíg szépen elkezd sűrűsödni.Óvatosan vékony sugárban adagolva hozzáöntjük a zselatint, és még egy kicsit keverjük.
Aki normál tejszínből készíti, ott nem javaslom ezt a technikát, akkor először kemény habbá kell verni a tejszínt és úgy beleforgatni a pudingba, majd utána jöhet a zselatin aminek megnövelném a mennyiségét egy csomagra (Horváth Rozi féle)

Ezután a psikótalapot háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.A tetejét tetszés szerint díszíthejük ananásszal, de aki jobban szereti barackbefőttet is tehet rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése