2011. október 23., vasárnap

Langalló tejföllel, lilahagymával és szalonnával

El kell, hogy mondjam van egy kis csalás a címet illetően, mert a lilahagyma nálunk kimaradt, mivel a kisfiam nem eszi meg, de ide az eredeti receptet írom le, mert azért a többség hagymával szereti és készíti.A Nők Lapja konyha e havi számában találtam rá, és mivel a múlt hónapban a fehérvári Lecsófesztivál alkalmával ettünk ilyet, most megpróbálkoztam az itthoni elkészítésével is.

Hozzávalók:
50 dkg liszt+ a lisztezéshez
1 ek. só, frissen őrölt bors
1 cs. szárított élesztő
1 tk. cukor
3 dl langyos víz
3 ek. olívaolaj


A feltéthez:
1 nagy doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb fej lilahgyma
20 dkg bacon
10 dkg sajt 

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót , borsozzuk.Egy másik tálban az élesztőhöz adjuk a cukrot, a langyos vizet, simára keverjük.Hozzáöntjük az olajat is, majd hozzáadagoljuk a lisztet is.Kidagasztjuk a tésztát, hogy elváljon az edény falától, majd vékonyan kiolajozott tálban, konyharuhával lefedve langyos helyen a duplájára kelesztjük, kb. 30-40 perc alatt.
A megkelt tésztát kettéosztjuk, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejföllel.Megszórjuk vékonyra szelt lilahagymával, felkockázott baconnel és ízlés szerint reszelt sajttal.Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával, aztán forró sütőben 15-20 perc alatt mindkét adagot készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Mi pénteken vacsiztunk ilyet, persze hagymástul:-) Férjem szerint jobb, mint a pizza.

    VálaszTörlés
  2. Igen nekünk is nagyon ízlik, mondjuk a kisfiam amikor még bölcsis volt, ott simán megette a lilahagymát, itthon meg válogat ezerrel.

    VálaszTörlés