2011. február 12., szombat

Habos meggyes szelet


A receptet Nassolónál találtam a minap és nagyon megtetszett.Kapóra jött, hogy a hétvégén köszöntés lesz, így el is készítettem.

Hozzávalók:
2 db 4 tojásos kakaós piskótalap kb. gáztepsi méretű (24x37)
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 ek. étolaj

A krémhez:
5 dl édesített növényi tejszín( Hulala vagy Habmester)
5 dl natúr joghurt
15 dkg porcukor (tetszés szerint lehet kevesebb is)
1 cs. zselatin(2,5 dkg)
1,5 üveg meggybefőtt

a tetejére:
2-3 dl növényi tejszín, csokiforgács

Először megsütjük a kakaós piskótalapokat:a tojások fehérjéjét felverjük lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá.Egyenként a tojások sárgáját is belekeverjük, majd a kakaóval együtt átszitált lisztet, miközben az étolajat is belecsorgatjuk.180 fokra előmelegített sütőben, zsírpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük.

Miután a lapok kihűltek, megtöltjük a következőképen készített krémmel:a zselatint elkeverjük egy kevés vízben,majd kis lángon forrpontig melegítjük.Ezután először egy kevés joghurtot keverünk hozzá, majd a többbit is.Ezt hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz, amelybe már beletettük a porcukrot.Együtt kemény habbá verjük.Megfigyelhetjük, hogy a zselatin hatására hogyan keményedik be a krém fokozatosan.Majd a lecsepegtetett meggybefőttet is belekeverjük.

A piskótalapokat meglocsoljuk egy kis befőttlével, mejd betöltjük a krémmel.
 Célszerű ugyanabba a tepsibe helyezni a piskótalapokat töltés előtt,amiben sütöttük, ezért jó ha magas falú tepsit használunk erre a célra.
Tetejére felvert tejszínt kenünk, majd megszórjuk csokireszelékkel.

2 megjegyzés:

  1. Múlt hét végére elkészítettem, kimondhatatlanul finom! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gerdi!

    Nagyon örülök, hogy ízlett és szívesen igazán nincs mit!!!Szerintem is finom süti.Üdv!Zsuzsa

    VálaszTörlés