2011. augusztus 7., vasárnap

Török csokikrém lágy kókuszkrém alatt

Az alábbi Supangle-t avagy török csokikrémet a NoSalty-n találtam még hónapokkal ezelőtt és nagyon megnyerte a tetszésem.Maradt egy kis rumos-diós piskótám ,és arra gondoltam mi lenne ha ezzel a csokikrémmel rétegezném, sőt továbbmegyek még valamit szerettem volna  a tetejére.Először szimplán tejszínhabot szerettem volna pirított dióval, mogyoróval, de a kókuszkrém mellett döntöttem.
Nem teljesen bounty az ízhatás, mivel diós piskótát és banánt is tartalmaz, de nagyon ütős lett a végeredmény az egyszer biztos!
Egyébként ezt a csokikrémet tortakrémként is fel lehet használni, akár pohárkrémnek is kiváló babapiskótával rétegezve, vagy csak simán pirított mogyoróval tejszínhabbal díszítve.

Supangle(török csokikrém) hozzávalók:
1/2 l tej
10 dkg cukor
5 dkg liszt
kb.2 ek. kakópor
5 dkg vaj
1 tábla étcsoki

A hideg tejjel elkeverjük a cukrot, a lisztet és a kakaót.Kézi habverővel folyamatosan kevergetve felforaljuk, ekkor a tüzet elzárva hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört étcsokit, majd addig keverjük, míg ezek szépen beleolvadnak a krémbe.Félretesszük, hűlni hagyjuk közben 5-10 percenként átkeverjük.

A kókuszkrém hozzávalói:
5 dkg kókuszreszelék
2 dl tej
1 ek. cukor
1 cs. vaníliáscukor
2 dkg liszt
2,5 dl habtejszín
1 banán, csokireszelék

A kókuszreszeléket 1 dl langyos tejbe áztatjuk, majd így hagyjuk 1-2 órán keresztül.Eközben a tej magába szívja a kókusz kellemes aromáját.Ezután leszűrjük, majd pótoljuk a tej mennyiségét, 2 dl-re.Hozzáadjuk a cukrokat a lisztet, és sűrűre főzzük.Ezután félretesszük, kihűtjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a kókuszkrémhez, végül beleforgatjuk a leszűrt kókuszreszeléket is.

Hozzákezdünk a rétegezéshez:piskóta-csokikrém-banán- csokikrém-kókuszkrém-csokireszelék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése