2011. július 21., csütörtök

Sült zöldséges-fetás lepény


A recept ezútal is a Nők lapja konyha egyik számából származik.Viszonylag gyorsan, egyszerűen elkészíthető sós lepény ez, boltban készen vásárolható leveles tészta alappal.A recepttől eltérően 10-15 dkg csirkemellsonkát is tépkedtem rá,valamint kevés reszelt sajtot is szórtam rá, és tv paprikát használtam,(csak az volt otthon) mivel a kaliforniai paprikát elfelejtettem megvásárolni.
Mi ezt egyik szombaton délben ettük, abból az apropóból, hogy még aznap elfogy és így vasárnap elkészíthetem kis családomnak a hőn áhított rántott csirkemellet petrezselymes burgonyával.Nagyobb étvágyúak nyugodtan kezdhetik dupla adaggal, mert nálunk a férjem egyedül megette a 3/4-ét.

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag mirelit leveles tészta
1 fej lilahagyma
1-1 darab zöld és piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 doboz konzerv hámozott paradicsom (400gramm)
15 dkg feta sajt
1 tojásfehérje
liszt a nyújtáshoz

A lilahagymát, a paprikákat és a fokhagymát szeleteljük fel, majd tegyükmegy sütőpapírral borított sütőlemezre.Locsoljuk rá az olívaolajat, és tegyük sütőbe 10 percre.
A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd nyújtsuk ki kb. 5mm vastagra.
Nyújtófa segítsésgével tegyük át egy tepsibe, a széleit minden oldalon 1 cm-rel hajtsuk vissza, hogy pereme legyen.
A kinyújtott tésztán rendezzük el a sült zöldségeket és a csirkemellsonkát.A paradicsomkonzervről öntsük le a levet, a paradicsomokat rendezzük el a tésztán.
A fetát szórjuk a lepényre, a tészta széleit pedig kenjük meg a felvert tojásfehérjével.Forró sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése