Ennek a tortának annyi a története, hogy egy kedves szomszédunk felkérésére gesztenyetortát sütöttem, amiből ugyebár Marci nem ehetett.
Mivel elég határozottan kérte, hogy neki is legyen tortája, így született ennek a sütinek az ötlete.
Az alap egy toszkán csokitorta megkoronázva tejszínhabbal, csokival, mogyoróval.
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg 55%-os étcsoki
10 dkg vaj
5 dkg liszt
10 dkg barnacukor
3 tojás
A vajat és az étcsokit vízgőz felett összeolvasztom.A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáteszem a csokis masszát és lazán beleforgatom a lisztet.
Sütőpapírral bélelt 18cm-es kapcsos tortaformába öntöm, és 180fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt készre sütöm.
A tetejére:
kb.1,5 dl Hulala tejszín
pár csepp vaníliaaroma
5 dkg étcsoki
egy marék törökmogyoró
A habtejszínt kemény habbá verem a vaníliával, rákenem a kihűlt torta tetejére.Az étcsokit megolvasztom, rácsorgatom a tejszín tetejére.A mogyorót illatosra pirítom, és megszóróm még a tetejét vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése