A recept szintén a Nők Lapja Konyha karácsonyi számából származik.Megtetszett, és úgy döntöttem egy tesztelést megér ez a könnyed gyümölcsös süti.
Hozzávalók egy kb. 20x20 cm-es tepsihez:
A piskótához:
3 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
A málnatöltelékhez:
30 dkg mirelit málna
2 dkg(fél csomag)főzős vaníliás pudingpor
2 ek. víz
A vaníliakrémhez:
6 dkg(1,5csomag vaníliás pudingpor)
6 dl tej( a recept 7 dl-t ír, de féltem, hogy túl folyós lesz)
12 dkg cukor
A tetejére:
1 csomag(25 dkg) háztartási keksz(nem kellett az egész csomaggal)
A tojásból, a lisztből és a cukorból a klasszikus módon piskótát sütünk és egy kb. 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk kihűlni.Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
A málnatöltelékhez a málnát egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük(nem baj ha darabos marad).A pudingport simára keverjük a két evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a málnát. A forró málnatölteléket egyenletesen elsimítjuk a piskótán.
A vaníliakrémhez a pudingport simára keverjük kb. 2 dl tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral és az elkevert pudingport hozzáadva sűrűre főzzük.
Az így kapott pudingot óvatosan elkenjük a málnatölteléken.
A puding tetején szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket.
10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon.Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a keksz méretének megfelelő kockákra vágjuk.
Nagyon jól néz ki mutatós süti! Ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszi!!!
VálaszTörlésSzülinapi sütinek fogom elkészíteni a torta mellé a gyerekseregnek, köszi az ötletet!
VálaszTörlésNagyon szívesen!Majd írd meg hogy sikerült!
VálaszTörlésÉn még régebben készítettem el ezt a sütit, és nagyon fincsi lett, köszi a receptet!
VálaszTörlésNézegettem a blogodat, a többi recepted is tetszik! :))
Köszönöm,nagyon kedves vagy!Üdv!Zsuzsa
VálaszTörlés