2010. december 28., kedd

Kéksajtos-brokkolis spagetti


A családunkban elsősorban a tésztaételek kedveltek mindenféle formában.Ezt is a fiúk kedvéért készítettem el, mert Marcinál a spagetti bátran állíthatom, az első helyen szerepel.
Az eredeti recept szerint gnocchival készül, és bacon sincs benne.Karácsony előtt pár nappal volt ez az amolyan gyorsan elkészülő ripsz-ropsz ebédünk.Az utolsó falatig mind elfogyott a tányérokról, és persze a tálból is.
Egyébként ez a recept is a Nők Lapja konyha karácsonyi számában szerepel.

Hozzávalók:
40 dkg spagetti v. gnocchi
25 dkg brokkoli
2 dl főzőtejszín
10 dkg kékpenészes sajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
só,bors
olívaolaj

A brokkolit szedjük kis rózsákra. Egy nagy lábosban főzzük lobogó sós vízben 10 percet, majd adjuk hozzá a spagettit.Főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le és tegyük egy tűzálló tálba.
Olívaolajon pirítsuk meg a bacont, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymát, adjuk hozzá a felkockázott kéksajtot, öntsük fel tejszínnel.Sózzuk borsozzuk.Folyamatosan keverve melegítsük míg a sajt elolvad.
Öntsük a sajtkrémet a tésztára, majd 200 fokos sütőben süssük 20-25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése