Ezt a sajtost anyukám receptesfüzetében találtam.Azt tudnám javasolni mindenképpen fogyasztás előtt egy nappal készítsük el.Másnapra bepuhul, és előtérbe kerül a sajtkavalkád ízélmény.
Hozzávalók:
1 tojássárgája
2 kanál tejföl
1 kk. só
15 dkg reszelt sajt
25 dkg margarin
40 dkg liszt
1 dkg élesztő
A töltéshez:
2 tömlős medve sajtkrém(lehet karaván sajtkrém is, akkor füstölt ízű lesz)
10 dkg vaj
kevés só
reszelt sajt a forgatáshoz
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és letakarva 1-2 órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk kis pogácsaszaggatóval kisszaggatjuk sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és tojásfehérjével lekenjük. 200 fokon készre sütjük.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk a krémmel,az oldalára is kenünk belőle majd reszelt sajtba hempergetjük.Egy éjszakára dobozba téve hűtőbe tessszük.
Nagyon ötletes és finom!
VálaszTörlés