2010. november 30., kedd

Habos meggykrémes kocka

Ennek a sütinek az eredeti receptjét, a No salty-n találtam csak almás-habos kocka néven.Mivel nálunk nagy kedvencek a meggyes sütik, így kicsit módosítottam a recepten.





Hozzávalók a tésztához:
28 dkg liszt
20dkg margarin
10 dkg cukor
4 tojássárgája
1 sütőpor
4 ek. tej

A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliapuding
3 ek. cukor

A habhoz:
4 tojás fehérje
20 dkg cukor
5 dkg mandula v. dió

A tésztához habosra keverjük a margarint a cukorral és a tojások sárgájával majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk.(20x30)
A meggybefőtt levét(kb. 3dl)összefőzzük a vaníliapudinggal és a cukorral sűrű krémmé, majd belekeverjük a meggyet.
A tésztára rátesszük a tölteléket,és 180fokon 20-25percig sütjük, amíg át nem sül.
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött masszára kenjük,valamint megszórjuk mandulával és 140-150fokon szárítjuk a süteményt 20-25 percig.
10-15 perc pihentetés után szeleteljük.

1 megjegyzés: