2010. december 1., szerda

Croassaint

Ezt a receptet  itt találtam:www.limarapeksege.blogspot.com és már jó párszor megsütöttem töltve vagy töltetlenül.Férjem és kisfiam is nagyon szereti és jobban is értékelik a pékségben kaphatónál.Most egy töltetlen változatát készítettem el, mivel tettem el szilva- és birslekvárt is, és ezekhez kiválóan passzolt.



Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő

25 dkg hideg vaj

A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5órára.
8 egyenlő darabba vágjuk, majd mindet kinyújtjuk vékony kör alakúra.A hideg vajat sajtreszelőn 7egyenlő kupacra osztjuk.Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot a vajból, rátesszük a következő lapot erre megint vaj, így tovább. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
Ezután a tésztát kinyújtjuk olyan 2-3mm vastagra, majd 16egyenlő cikkre vágjuk(lehet 20 is).
Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még kelesztjük kb. fél órát majd lekenjük tojással, megszórjuk mákkal(ez el is hagyható), végül 180 fokon kb. 15perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése