2010. november 30., kedd

Habos meggykrémes kocka

Ennek a sütinek az eredeti receptjét, a No salty-n találtam csak almás-habos kocka néven.Mivel nálunk nagy kedvencek a meggyes sütik, így kicsit módosítottam a recepten.





Hozzávalók a tésztához:
28 dkg liszt
20dkg margarin
10 dkg cukor
4 tojássárgája
1 sütőpor
4 ek. tej

A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliapuding
3 ek. cukor

A habhoz:
4 tojás fehérje
20 dkg cukor
5 dkg mandula v. dió

A tésztához habosra keverjük a margarint a cukorral és a tojások sárgájával majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk.(20x30)
A meggybefőtt levét(kb. 3dl)összefőzzük a vaníliapudinggal és a cukorral sűrű krémmé, majd belekeverjük a meggyet.
A tésztára rátesszük a tölteléket,és 180fokon 20-25percig sütjük, amíg át nem sül.
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött masszára kenjük,valamint megszórjuk mandulával és 140-150fokon szárítjuk a süteményt 20-25 percig.
10-15 perc pihentetés után szeleteljük.

Texasi sült áfonyás pite

Nemrég Stahl Judit főzőműsorában láttam meg ezt a receptet.Nagyon elnyerte a tetszésem, és miután megsütöttem, a családomét is.Ez a receptem fent van a No Salty-n is.

Hát íme a recept:

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
1 ek. sütőpor
2 1/2 dkg cukor
csipet só
7,5 dkg hideg vaj
kb. 1 dl tej
1 tojássárga

A töltelékhez:
15 dkg áfonyalekvár
1 citrom reszelt héja
1/4 kk. fahéj
a piték kenéséhez tojásfehérje

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk a kinyújtott tésztából.A körök közepére halmozzuk a tölteléket, majd körbekenjük tojásfehérjével a tészta szélét.
Félbehajtjuk, szépen lelapogatjuk majd a foró olajban szép pirosra sütjük a pitéinket.
Nekem 5 db nagyobb pite lett, de nagyobb étvágyúak készíthetik dupla adag tésztából is úgy is elfogy, garantáltan állíthatom.

Sütőtökös "whoopie pie"

Ott csücsült a hűtőben egy fél sült sütőtök és csak arra várt, hogy felhasználjam valamire.Sokáig keresgéltem a neten az alkalmas recept után, míg ráakadtam erre.Nagyon megtetszett, az elhatározást tett követte és lám a kis whoopie jött, látott és győzött.Nagyon ízlett mindenkinek.A kisfiam nem eszi meg a sütőtököt, de így ebben a formában csak úgy tömte magába.reci innen:www.sajtkukac.hu


Hozzávalók a tésztához:
3 csésze liszt(2dl/csésze)
1 ek. fahéj
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1tk. őrölt gyömbér
1/2 tk. só
1/2 tk. szerecsendió
1/4 tk. őrölt szegfűszeg
2 csésze nádcukor
1 csésze olaj
3 csésze sütőtök(fél sült sütőtök)
2 tojás
vaníliaaroma

A töltelékhez:
2 doboz Philadelphia krémsajt(125 gramm/doboz)
110 gramm sótlan vaj
kb. 1 csésze porcukor

180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tésztát összeállítottam, úgy, hogy először a nedves hozzávalókat kevertem habosra egy nagy tálban majd beletettem a száraz hozzávalókat is legvégén a sütőtökkel.
A masszát egy zacskóba töltöttem a sarkán kis lyukat vágtam és belülről indulva kb. 5cm átmérőjű csigákat nyomtam sütőpapírral bélelt tepsire.10-12 perc alatt készre sütöttem.

Miután kihűltek a kis "pogácsáim" megtöltöttem a habosra kevert sajtkrémmel.
Aki szereti a mézeskalácsot annak biztosan elnyeri a tetszését ez a süti.A sajtkrémmel együtt pedig feltétlen ízorgia.

Csokis-kókuszos töltött keksz

Ez  a következő sütim ami nagy siker a kis családom körében. Három nap leforgása alatt kétszer kellett megsütnöm.Noha második alkalommal egy kis változtatást eszközöltem, marcipánt tettem bele töltelék gyanánt.Reci innen:lillafoz.blogspot.com Egyébként friss hír, hogy egy nap leforgása alatt közel 1700 ember nézte meg a No Salty-n ezt a receptemet.


A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek. tejföl
8 dkg porcukor
1 tk. vaníliaaroma

A töltelékhez:
kb. 4 dkg kókusz
kb. 5 púpos ek. étcsoki
rum
tej
porcukor a tetejére

A kockára vágott hideg vajat összedolgozzuk a tészta többi hozzávalóival, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük egy órára.
Eközben elkészítjűk a tölteléket: a reszelt csokit összekeverjük a kókusszal, rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy egy képlékeny masszát kapjunk amivel majd könnyen dolgozhatunk.
A tésztából kis golyókat formálunk(24-28db lesz)majd egy kissé lelapítjuk, közepére helyezzük a tölteléket, majd "belecsomaguljuk".Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd az ujjunkkal lenyomjuk a kekszecskéinket.
180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, kihűlve porcukorral meghintve tálaljuk.

Marlenka


Talán az eddigi legsikeresebb sütireceptemmel kezdeném a naplómat.Semmiképpen sem szeretnék felvágni,de őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ezt a sütimet ennyiszer visszatapsolják..Egyébként a receptet Torkoskuckónál találtam.

Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
2 ek. méz
5 dkg vaj
2 ek. kakaó
2 mk. szódabikarbóna
20 dkg porcukor
40 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez
4 ek. liszt
5 dl tej
20 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
1 margarin
reszelt étcsoki a tetejére

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével vízgőz felett összeolvasztom.Amikor kicsit kihűlt hozzágyúrom a lisztet. Rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk.
5 egyenlő részre osztom, és kb. 25x25cm-es négyzetekre nyújtva tepsi hátán megsütöm őket 180 fokra előmelegített sütőben.
A lisztből és a tejből sűrű alapkrémet főzök. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lágy margarint a porcukrot és a vaníliáscukrot.
Rétegezem, a tetejére is kell, hogy jusson a krémből, végül csokireszelékkel díszítem.
Hűtőbe helyezzük, majd másnap 3x3cm-es kockákra majd azokat kétfelé kis háromszögekre vágjuk.