2011. március 4., péntek

Bolognai ragu farfalléval


Ez a ragu annak az apropóján született, hogy beteg a kisfiam, és a kedvében szerettem volna járni az egyik kedvencével.Már nagyon régen felhagytam a zacskós porok vásárlásával, pláne amióta gyermekem van, pedig még jobban odafigyelek, hogy mi kerül az asztalra.
Igaz, bor is van benne, de az alkoholtartalom a főzés során elillan belőle, csupán az aroma marad.

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg csirkemáj
30 dkg darált sertés/marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz vörösbor
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv (240 gramm)
5 dl húsleves
1 sárgarépa
1/2 kisebb zeller
olívaolaj
borsikafű, oregano, bazsalikom
500 gramm farfalle tészta
parmezán a tetejére

A szalonnát kockára vágjuk, és serpenyőben aranysárgára pirítjuk.Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és zellert, majd lefedve 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, morzsásra pirítjuk, majd beletesszük az elkapart csirkemájat.Felöntjük a levessel és a borral, beletesszük a paradicsomot,a fűszereket és kis lángon  lefedve, majd fedő nélkül 1 órán át főzzük.

A mártás elkészülte előtt 20 perccel vizet forralunk a tésztafőzéshez.A forrásban lévő sós vízben a tésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, és összekeverjük egy kis olívaolajjal.
A mártást a tészta tetejére merjük, a sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése