2011. január 1., szombat

Bogyókás muffin




Először is BÚÉK minden kedves olvasómnak!!!


Az újesztendőt ezzel a muffinnal szeretném köszönteni, már csak azért is mert a sok evés után jólesik a gyomornak egy kis könnyed édesség.
Ez a recept Nigella süteményeskönyvéből való csupán annyi módosítással, hogy ő kizárólag áfonyával készítette, én pedig erdei gyümölcs keveréket használtam.
Marcinak ez volt a tízórai és az uzsonna is, sorban egymás után tüntette el ezeket a csupa gyümölcsös, habkönnyű muffinokat.Nigella reggelire ajánlja, de szerintem a nap bármely szakában fogyasztható, sőt gyerekeknek suliba tízóraira is csomagolható.

Hozzávalók:
75 gramm sózatlan vaj
200 gramm finomliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
2 tk. sütőpor
75 gramm finom szemcséjű kristálycukor
egy csipet só
2 dl író(vagy 1 dl joghurt és 1 dl 1,5%-os tej)
1 nagy tojás
200 gramm fagyasztott erdei gyümölcs
egy 12 kosaras muffinsütő tálca, papírral kibélelve

Olvasszuk meg a vajat, és tegyük félre kicsit hűlni.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik edényben vagy mérőpohárban pedig a joghurtot a tejet, a tojást és a vajat. Egy fakanál segítségével, könnyed mozdulatokkal keverjük a nedves hozzávalókat a száraz anyagokhoz, és óvatosan forgassuk össze.Ne aggódjunk a csomók miatt:a muffin esetében kifejezetten fontos, hogy a tészta ne legyen túl simára keverve.
Továbbra is alig mozgatva, forgassuk a tésztába a gyümölcsöket.(mindenképpen fagyott állapotban tegyük bele a tésztába)Ha akarjuk ezen a ponton reszelhetünk bele egy kis narancshéjat.Kanalazzuk a tésztát a muffinsütő tálca kosaraiba, majd tegyük a sütőbe és süssük kb. 20 percig.Tetszés szerint melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.(Szerintem hűlt állapotban jobban kivehető a papírkosárkákból)

Annyit még megjegyeznék, hogy aki íróval szeretné készíteni a SPAR-ban beszerezhető nagyon baráti áron.Nekem most sajna nem volt itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése