2011. január 13., csütörtök

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal


Múlt hétvégén ez volt a levesünk, amelyről el kell mondjam, nagyon nagy kedvenc a családban, ezért is teszem fel a receptet.
Múlt évben, vagy még tavalyelőtt egy Vacsoracsatában főzte ezt Jakupcsek Gabi.Nagyon finom lesz a hozzáadott fűszerektől a curry pedig egyszerűen csodát tesz a levessel, színben és ízben egyaránt.

Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
1/2 liter zöldségleves
2 ek. olívaolaj
1 tk. curry
1/2 tk. gyömbér
1/2 tk. szerecsendió
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
tej
1 cs. héj nélküli tökmag

A vöröshagymát apróra vágom és az olívaolajon elkezdem párolni.Kis idő múlva hozzáadom az összezúzott fokhagymát.Ezután belekeverem a curryt és egyfolytában keverve pár pillanatig pirítom.Eközben már érezni a fűszer jellegzetes aromáját.Beleteszem a kockára vágott nyers sütőtököt, felöntöm a zöldséglevessel, befűszerezem és lefedve puhára párolom.
Én úgy szoktam csinálni, hogy miután megfőtt a sütőtök, leturmixolom és ezután öntöm fel annyi tejjel, hogy egy bársonyosan krémes levest kapjak.

Kevés olívaolajon megpirítom a tökmagot, és kicsit sózom.

Tányérba merve tökmaggal megszórva tálalom ezt a tápláló, gazdag aromájú krémlevest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése