2011. február 4., péntek

Chili con carne


Doctor Peppernél találtam rá erre a fantasztikumra, mert bátran állíthatom, hogy az.
Aki szereti a chilis babot próbálja ki feltétlenül.Nem is szaporítom a szót íme a recept:

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús( sertés-marha vegyesen)
2 doboz sűrített paradicson
1/2 kg paradicsom (én 2 doboz hámozott kockázott paradicsom konzervet használtam)
1 tk. só
1-2 tk. chilipor
2,5 dl húsleves
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
2 doboz vörösbab konzerv

A hagymákat finomra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk.Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk.
A konzerv babot lecsepegtetjük.2,5 dl vizet felforalunk és beletesszük a húsleveskockát, majd félretesszük.
A megdinsztelt hagymára rádobjuk a darált husit és addig pirítjuk, amíg szépen apró morzsákra szétesik.
Ezután hozzátesszük a sót, fokhagymát, és a chilit valamint a sűrített paradicsomot.
Először mindenképpen egy táskanál chiliport adjunk hozzá, aztán majd meglátjuk mennyire lesz erős.
Együtt főzzük egy ideig, majd hozzáöntjük a húslevest és a paradicsomkonzerveket.
Ismét megkeverjük és hagyjuk főni.Kb. 5-8 perc elteltével hozzáadjuk a babot is.
Többször megkeverve sűrűre főzzük addig amíg a bab megpuhul.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése