Ezt a sütit pedig Katánál találtam még hónapokkal ezelőtt és most ezt is megsütöttem mint vendégváró ínyencséget.Nem csalódtam, ugyanúgy mint a meggyesben sem.
Hozzávalók a lapokhoz:
15 ek. kristálycukor
3 tojás
3 dl tejföl
15 ek. liszt
3 mk. szódabikarbóna
pici só
5 ek. mák
5 ek. darált dió
3 ek. kakaó
A tojásokat habosra kevejük a kristálycukorral, majd beletesszük a tejfölt a szódabikarbónával elkevert lisztet és a sót.Háromfelé vesszük és mindegyiket külön-külön ízesítjük a mákkal, a dióval és a kakaóval.Kissé folyékony piskótaszerű tésztát kapunk.Közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és egyenként kisütjük a tésztákat.
180 fokon 12-15 perc alatt kisütjük őket.
Elkészítjük a tölteléket,amelynek hozzávalói:
1 liter tej
8 ek. búzadara
18 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg lágy margarin
A tejet felforraljuk a sóval, majd beleöntjük a búzadarát és folytonos kevergetés mellett nagyon sűrűre főzzük.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra kevert margarint.
Betöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson.A tetejét megszórjuk csokireszelékkel, és hűtőbe tesszük.Másnapra szépen összeérnek az ízek.Szép, magas süteményt fogunk kapni.
Ez is nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésIgazán örülök, hogy tetszett, gyere máskor is felém:))
VálaszTörlésKöszi georgina,mindig nagyon kedves vagy!
VálaszTörlésKedves Kata!Nagy siker volt a sütid a családban,és gyakran látogatlak.A következő a csokis mézes krémesed lesz!Üdv!
Gyönyörű!!!
VálaszTörlés