2010. december 15., szerda

Kiflismarni


Ez a desszert úgy született, hogy volt itthon pár darab száradásnak indult kifli, és sajnáltam volna ha ki kellett volna dobni.Így elkészült férjem kedvence, amit mi házi (sütikuckó féle) szilvalekvárral eszünk.Egy tartalmas leves után másodikként is tálalhatjuk.
A recept a dudari Krónika recepttárából Marcsi néni tollából ered.

Hozzávalók:
7 db kifli
4 tojás
12 dkg porcukor+a tetejére
fél reszelt citromhéj
4 dkg mazsola
5 dl tej
3 dl tejszín
10 dkg vaj(az eredeti recept szerint 10dkg libazsír)
szilvalekvár v. rumos szilvakompót

A tojásokat simára keverjük a cukorral.Citromhéjjal ízesítjük és feleresztjük a tejjel, tejszínnel. A kiflit karikákra vágjuk és a mazsolával együt belekeverjük. Másfél órát pihentetjük, majd egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, beleöntjük az összekevert, pihentetett masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben többszöri keverés mellett megsütjük.Szép pirosnak kell lennie a szélein jó ropogósnak.
Porcukorral megszórva, szilvalekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése