2010. december 15., szerda

Gesztenyetorta

Ez a torta rendelésre készült, azzal a kívánsággal,hogy csoki legyen a tetején.Ha szabadkezet kaptam volna, akkor tejszínhabbal és csokiba mártott gesztenyeszívekkel dekoráltam volna, dehát a megrendelő nagy csokirajongó.Egyébként a recept Tortaimádó oldaláról származik én csak a dekoráció terén eszközöltem egy kis változtatást.

Hozzávalók egy 26cm-es tortához:
a piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 ek. kakaópor
a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg margarin
a tetejére:
2 dl Hulala tejszín(cukrozott növényi tejszín)
10 dkg tortabevonó(ét)
5 dkg tortabevonó(tejcsoki)
1/2cs. piskótatallér
csokiforgács

A szokásos módon piskótát sütünk, majd kihűlve háromfelé vágjuk.
A krémhez a pudingport megfőzzük a tejben, majd kihűlve fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukorral habosra kevert margarint.
Aki szeretné a lapokat meglocsolhatja egy kevés rummal mielőtt a krémet rákeni.
Egy kevés krémet kenünk a tetejére is, és egy-két óra hosszára betesszük a hűtőbe.
A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és a torta tetejére kenjük.Elég csak a legfelső réteget bekenni vele.Ha megdermedt, a tejcsokis bevonóval cikkcakkokat húzunk rá.Ismét be a hűtőbe, majd jöhet a tejszínhabbal való díszítés:az oldalát bekenjük vele és a torta tetejét is díszítjük a tejszínhabrózsákkal. Oldalára tapasztjuk a piskótákat, és pár órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése