2010. december 13., hétfő

Székelykáposzta

Itt a tél, és ilyenkor az ember fia és lánya jobban megkívánja a káposztás ételeket.Így esett a választás a székelykáposztára.Az eredeti elképzelésem szerint teljesen update-esre akartam venni a figurát, de mikor megláttam kedves párom arcán az ijedtséget, hogy semmi "disznóság" nem lesz benne, így eszközöltem ezt a változtatást.Úgyhogy az update-ről annyit,hogy a csirkemell maradt, a többi hozzávaló ugyanaz mint az eredeti verziónál.Még annyit hozzáfűznék a képhez, hogy a tejföl kedves barátnémtól kapott korondi cserépedényben lett feltálalva.Ha már székely a kaja, akkor a terítékben is adjuk meg a módját.

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 vöröshagyma
olaj
fűszerpaprika
só, bors, majoranna
2db Maggi pörköltszaft kocka
20 dkg füstölt tarja
kis darab füstölt kolbász
1dl tejföl
1/2 dl főzőtejszín
1 ek. liszt
60 dkg savanyú káposzta
2 babérlevél

Amikor a vöröshagymát megdinszteltük, hozzáadjuk a kockákra vágott tarját, megpirítjuk együtt, majd megszórjuk fűszerpaprikával, és készítünk egy pörköltet.Mikor a hús elkezd puhulni, hozzáadjuk a megmosott káposztát, babérlevelet, füstölt kolbászt és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Készre pároljuk, majd a tejfölös-tejszínes-lisztes habarással besűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése