2010. december 3., péntek

Nápolyi pizza (by Nigella Lawson)

Ez a pizzarecept Nigella Lawson Hogyan váljunk házi istennőkké című könyvéből való.Kipróbáltam, és azóta e szerint a recept szerint készítem a pizzát.

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 evőkanál élesztő
1/2 tk. só
kb. 1 1/2 dl meleg víz
2 ek extraszűz olívaolaj

A feltéthez:
1 kis doboz paradicsompüré
1/4vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só,bors, oregano

gépsonka v. tarja
parmezán, mozarella vagy tetszés szerinti sajt

Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót egy nagy tálban, keverjük hozzá a meleg vizet és az olívaolajt. Szükség szerint adjunk hozzá vizet, hogy tésztát készíthessünk.Amikor összeáll a ragacsos massza- amit már majdnem tésztának lehet nevezni-az egészet öntsük ki egy lisztezett felületre, és kezdjük gyúrni.Úgy 5percig gyúrjuk, vagy addig amíg a tésztánk simává, rugalmassá nem válik.Tegyük egy kiolajozott tálba, forgassuk meg, hogy minden oldala olajos legyen. Ezután fedjük le és hagyjuk meleg helyen a kétszeresére kelni.
Melegítsük elő a sütőt 240fokra. Alaposan beolajozott kézzel verjük ki a levegőt a tésztából, gyúrjuk át egy kicsit, majd nyomjuk bele a sütőlemezre.
Kenjük rá a szószt.A tésztát helyezzük be asütőbe 20 percre, majd ezután tegyük rá a tetszés szerinti feltétet és még süssük további 5-10 percig, vagy addig amíg a sajt megolvad, a tészta széle pedig ropogós lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése