2010. december 4., szombat

Quiche Lorraine(szalonnás-hagymás pite)


Ezt a pitét a franciák pizzájának is nevezik.Régen a francia parasztok mielőtt reggel dolgozni indultak a földekre megettek egy jó adaggal ebből,és megkapták a kellő energiabombát.Tehát nem egy fogyókúrás kaja azt meg kell jegyezni.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1/4tk. só
kevés hideg víz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Eközben elkészítjük a rakományt.

Hozzávalók:
10dkg kolozsvári szalonna
2dl főzőtejszín
2 tojás
1 szál póréhagyma
10dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
só, bors, kakukkfű

A hagymát kevés vajon vagy olívaolajon megdinszteljük(nyugodtan lehet az egészet).A kockára vágott szalonnát is hozzákeverjük pár percig pirítjuk, majd félretesszük.
A tejszínt összekeverjük a tojásokkal(ez fogja majd össze)fűszerekkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Én most kevés párolt brokkolit is tettem rá, de ez nyugodtan elhagyható.
Egy pitesütőformát kibélelünk a tésztával, és ráterítjük a hagymás szalonnát.Ráöntjük a tejszínes tojásos keveréket, megszórjuk reszelt sajttal, és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe.Akkor jó, ha a tészta széle szép barna és a sajt a tetején is elkezd pirulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése