2010. december 3., péntek

Almás táska

Ennek a sütinek a tésztája elég hamar elkészíthető, és nagyon finom.Gyakorlatilag a kényszer szülte, mert maradt egy kis vaníliapudingos almatöltelékem és ez kiváló alkalom volt a felhasználására.

Hozzávalók a gyors leveles tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojásfehérje
1 késhegynyi só
6 ek. víz
2 ek. ecet

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk téglalappá, majd háromba hajtjuk.
Lisztezett tálcára tesszük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Miután pihentettük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle.
A tölteléket az egyik felére halmozzuk, a tészta másik felét pedig bevagdossuk háromfelé.A tészta széleit körbekenjük tojássárgával és ráhajtjuk a töltelékre. A tetejüket is bekenjük tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

 Almás töltelék:
1-1.5 kg alma
1 csomag vaníliapuding
4-5 ek. cukor

Az almát apró kockára vágjuk, cukorral megszórjuk és állni hagyjuk.Kinyomkodjuk, ha a leve mennyisége nem éri el a 3dl-t akkor vízzel pótoljuk ki.Az almalevet keverjük ki a vaníliapudinggal, főzzük sűrűre, és a legvégén keverjük bele az almakockákat is.Ízlés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése